Petar Nenadić (©AFP)
Petar Nenadić (©AFP)

Blistava partija Petra Nenadića, zasenio Karabatića i Hansena, postigao gol za TV špice (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.03.22. | 23:51

Zahvaljujući devet pogodaka našeg asa, Vesprem pobedio u gostima Pari Sen Žermen sa 40:39 u poslednjem kolu grupne faze rukometne Lige šampiona

Iako je ušao u 36. godinu, Petar Nenadić je i dalje jedan od najboljih rukometaša na svetu. Možemo da žalimo što ga više nećemo gledati u dresu Orlova. On se prošlog meseca oprostio od dresa s državnim grbom. Vesprem je na krilima popularnog Petra Pana srušio u gostima Pari Sen Žermen sa 40:39 u poslednjem meču grupne faze u Ligi šampiona.

Nenadić je bio najefikasniji igrač meča, zasenio je sa suprotne strane asove Nikolu Karabatića i Mikela Hansena. Nekadašnji igrač Crvene zvezde, Barselone, Segeda, Holstebroa, Visle i Berlina postigao je devet golova za četu Momira Ilića. Gosti su stigli do trijumfa u poslednjoj sekundi meča, kada je Egipćanin Jahija Omar pogodio za konačnih 39:40.

Izabrane vesti

Ovaj meč nije imao rezultatskog značaja. Sveci su posle pobede Barselone protiv Flenzburga (29:22) izgubili šanse za drugo mesto i direktan plasman u četvrtfinale, dok mađarski vicešampion nije mogao dalje od četvrog mesta u Grupi B. Viđen je najefikasniji meč ove sezone u elitnom evropskom takmičenju. Osim Nenadića, odičan je bio i Danac Rasmus Lauge sa sedam golova, dok su Andreas Nilson i Manuel Štrlek po šest puta zatresli mrežu Parižana.

Na golu gostiju odličan je bio Španac Rodrigo Korales sa 16 uspešnih intervencija. On je upravo iz redova Parižana prešao u Vesprem pre dve godine.

Veteran Nikola Karabatić sa osam golova bio je najbolji u redovima francuskog prvaka. Nedim Remili i Luk Stajns su postigli po šest, dok je danski bombarder Mikel Hansen zatresao, za njega skromnih, pet puta mrežu Vesprema. Jan Ženti je imao devet odbrana na golu PSŽA-a, a Vensan Žerar samo dve.

Nenadić je postigao jedan od najčudnijih golova ove sezone. U situaciji kada je PSŽ napadao, presekeo je pas, leđima okrenut uspeo je ne samo da ne zgazi liniju nego i da se upiše u listu strelaca sa 40 metara. Doduše, u tim trenucima nije bilo nikog na golu Svetaca.

Direktan plasman u četvrtfinale Lige šampiona ostvarili su Olborg, Kil, Vive Kjelce i Barselona, koja brani krunu. U baražu za plasman u četvrtfinale sastaje Vardar – Vesprem, Seged – Flenzburg, Monpelje – Porto i PSŽ – Elverum.

LIGA ŠAMPIONA - 14. (POSLEDNJE) KOLO

GRUPA A

Sreda

Olborg - Zagreb 31:25 (16:13)

Vardar - Elverum 39:30 (17:16)

Četvrtak

Seged - Monpelje 29:29 (17:16)

GRUPA B

Sreda

Vive Kjelce - Dinamo Bukurešt 34:29 (20:13)

Četvrtak

Barselona - Flenzburg 29:22 (15:11)

PSŽ - Vesprem 39:40 (19:20)



tagovi

EHF Liga šampionaEHFVespremPetar NenadićRK BarselonaRK PSŽNikola Karabatić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara